MEE Participatieprojecten

Participatieprojecten zijn projecten die ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen in de samenleving. MEE Zuid-Limburg realiseert deze projecten in samenwerking met partners uit zowel het private als publieke domein. We zetten de projecten op landelijk, regionaal of lokaal niveau in. De participatieprojecten zijn er ter preventie van hulpvragen – en daarmee gepaard gaande kosten – op allerlei leefgebieden, zoals werk, wonen, geld en wet- en regelgeving. Dit kan bijvoorbeeld problemen op de werkvloer voorkomen, financiële bewustwording bevorderen, zelfstandigheid in het vervoer realiseren, leren omgaan met anderen, anderen leren omgaan met de beperking, en nog veel meer.

Participatieprojecten Arbeid

Afgelopen jaren heeft MEE flink geïnvesteerd in het opzetten van trajecten binnen het leefgebied Arbeid om meedoen voor onze cliënten op het gebied van Arbeid mede mogelijk te maken.

Om u meer inzicht te geven in de mogelijkheden op het gebied van Arbeid vanuit MEE nemen twee van onze consulenten Arbeid u mee in een casus.

Lees hier het verhaal van Maurice en zijn Jobcoach Hans

Toekomstcoaching

De Toekomstcoach is een methodiek voor 16-27 jarigen met (vermoedelijk) een beperking (veelal verstandelijk en/of autisme) of een chronische ziekte. Het doel van de Toekomstcoaching is voorkomen dat leerlingen uitvallen van school en zorgen dat zij die thuiszitten (op termijn) een zinvolle, duurzame dagbesteding hebben. De Toekomstcoach is erop gericht om (verergering van) problemen te voorkomen.

De trajecten Toekomstcoaching die in de periode 2018 – 2020 door 15 MEE organisaties in Nederland, zijn onderzocht. De resultaten zijn positief. Op de korte termijn en langere termijn wordt inzet van zware zorg voorkomen.

Download het onderzoeksrapport Toekomstcoach hier 

Lees hier het verhaal van Daan en zijn Toekomstcoach Dagmar